Понеділок
29.04.2024
21:40
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Сайт Агафонової Віти Вікторівни
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт

Всього відповідей: 109

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Березень » 6 » 8 березня - свято всіх жінок та дівчаток. Наші вітання !!!
20:52
8 березня - свято всіх жінок та дівчаток. Наші вітання !!!

ІСТОРІЯ СВЯТА 8 БЕРЕЗНЯ

Чому Міжнародний жіночий день святкують саме 8 березня? Яка історія 8 березня? Раніше у багатьох країнах жінки не мали права голосу, не могли вчитися. Дівчаткам не дозволяли ходити в школу. Звичайно, їх це ображало!

Потім жінкам дозволили працювати. Але умови праці були важкими. Тоді в Нью-Йорку (місто в Сполучених Штатах Америки) більше 150 років тому працівниці пройшли «маршем порожніх каструль». Вони голосно били в порожні каструлі і вимагали підвищення зарплати, поліпшення умов праці і рівні права для жінок і чоловіків. Це так здивувало всіх, що подія стали називати Жіночим днем.

Потім протягом багатьох років жінки влаштовували акції протестів. Вони вимагали виборчого голосу, виступили проти жахливих умов праці. Особливо вони протестували проти дитячої праці. Тоді було вирішено обрати один загальний жіночий день для багатьох країн. Жінки різних країн домовилися, що саме в цей день будуть нагадувати чоловікам, що жінок треба поважати.

Вперше Міжнародний жіночий день був проведений 19 березня 1911 року в Німеччині, Австрії, Данії і деяких інших європейських країнах. Ця дата була вибрана жінками Німеччини. У Радянському Союзі 8 березня довгий час був звичайним робочим днем. Але 8 травня 1965 року, напередодні 20-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні, Міжнародний жіночий день був оголошений святковим.

У 1977 році ООН (Організація Об'єднаних Націй) оголосила 8 березня днем боротьби за жіночі права - Міжнародним жіночим днем. Цей день оголошений національним вихідним в багатьох країнах. Тому мами і бабусі в цей день можуть трохи відпочити, сходити на святковий концерт, поспілкуватися зі своїми дітьми.

Це перше свято весни - самого прекрасного часу року. 8 березня ми завжди вітаємо наших мам, бабусь, які так багато часу приділяють нашому вихованню, а також сестричок і знайомих дівчаток. В цей день чоловіки вітають своїх дружин і матерів, дарують їм квіти. А ти можеш зробити подарунок своїми руками квіточка з паперу, листівку, малюнок. Мамі і бабусі сподобається все, що ти подаруєш від чистого серця.

А як і коли вітають мам і дівчаток в інших країнах? Адже не скрізь 8 Березня - офіційне свято.

У Сполучених Штатах та країнах Західної Європи навесні святкують День матері. Раніше в четверту неділю Великого посту люди приносили дари в місцеву («материнське») сільську церкву. В наш час діти дарують своїм мамам вітальні листівки і подарунки, влаштовують «день слухняності».

Іспанці «жіночий день» святкують 5 лютого. Це день пам'яті святої Агеды - покровительки жінок.

Народи Південної і Північної Індії поклоняються богиням щастя, краси і вдома Лакшмі і Парваті. Святкують ці дні у вересні - жовтні. Люди прикрашають будинки квітами, дарують жінкам подарунки.

Японці 3 березня святкують Хіна-Мацурі - свято дівчаток. Цей день ще називають святом цвітіння персика. У давнину В цей день з паперу вирізали ляльку. Потім іграшку спалювали або кидали у воду. Вогонь і вода повинні були понести геть усі нещастя. Але з часом ляльок перестали знищувати. Тепер їх роблять з глини і дерева, наряджають в шовкові сукні. Інколи навіть влаштовують виставки ляльок.

Переглядів: 312 | Додав: Віта | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz