Четвер
02.05.2024
03:52
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Сайт Агафонової Віти Вікторівни
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт

Всього відповідей: 109

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Грудень » 18 » Наша допомога птахам взимку
21:55
Наша допомога птахам взимку

Прийшла зима. Сніг вкрив землю білою ковдрою. На вулиці зимно, морозно. Люди щонайшвидше намагаються потрапити до своїх теплих осель. Поспішають… Тільки він нікуди не поспішає, сидить на гілці, розпушивши своє пір'ячко (так тепліше), мріє. Мріє про весняне тепле сонечко, про ясне блакитне небо… Та весна ще так далеко!

Чи задумувалися ми – як братам нашим меншим взимку живеться? За своїми повсякденними клопотами люди навіть не помічають труднощів, з якими стикаються в зимову пору пернаті друзі. Так, багато з них відлетіли в теплі краї і ми з нетерпінням чекаємо їх повернення, бажаючи знову почути дзвінкий спів. Адже зі пташиним співом приходить весна. Та як бути тим птахам, які залишаються поряд з нами взимку?

Зима складний період в житті птахів. Дехто відлітає у теплі та багаті кормом краї, а ті, які залишилися зимувати потребують найбільшої допомоги, а саме нашої з вами допомоги. Справжнім подарунком для пернатих є годівнички, які можна виготовляти з різноманітних матеріалів: можна використовувати порожні пластикові пляшки, картонні коробки чи робити з дерева. Головне пам'ятати  щоб пташкам було зручно.    Треба брати до уваги, що у птахів свій раціон.

Раціон птахів — це корм, збагачений вуглеводами та жирами. Саме ці речовини допоможуть поповнити життєво необхідні жирові запаси тіла, так необхідні птахам для виживання в довгі, холодні ночі. Для кріплення сала можна використовувати булавки, вішати на мотузці або дроті. Годівнички мають надійно кріпитися до дерев. Щоб уникнути можливого поширення захворювань, не годуйте птахів сирими кістками чи м'ясом  І не забувайте також про те, що ці наїдки можуть приваблювати до годівничок котів. Ніколи не підгодовуйте птахів сухим рисовим зерном, адже воно може набухати в шлунку птаха, що часто закінчується фатально. Інколи навіть радять розмочити сухий хліб, перш ніж покласти його в годівничку, але слід зважати на температуру повітря.

У цей час, коли зима особливо люта, пташки не відмовляються від жодного частування, але не все їм на користь. Зокрема, категорично заборонено класти в годівничку чіпси, солоні горішки, сухарики зі смаковими добавками. Дуже шкодить пташкам чорний хліб. Зазвичай у годівнички насипають хлібні крихти, соняшникове та гарбузове насіння, різноманітні крупи. Насправді ж меню, яке ви можете запропонувати пташкам, значно багатше. 

Наші малі школярики разом з одинадцятикласниками подбали про пташок . Тепер щодня маленькі співуни будуть відвідувати наші шкільні годівнички.

Переглядів: 334 | Додав: Віта | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz